Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΤΑΘΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ… (εγκώμιο «Λαϊκής Συσπείρωσης»)

ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ…

… ούτε ελεύθεροι, ούτε ακομμάτιστοι.

Τετραετίες ολόκληρες εμφανίζονται αυτά τα δήθεν ανεξάρτητα σχήματα που μιλούν για ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση. Που μας οδήγησαν; Αύξηση της τοπικής φορολογίας, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, διαθεσιμότητες και απολύσεις, σχολεία και παιδικοί σταθμοί με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας  και τροφεία κλπ.

 Είμαστε εξαρτημένοι από την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και αντίπαλοι από την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΤΕΣ» …

...για «ενεργούς πολίτες», μετρώντας ίσια και όμοια τον πλούσιο με τον φτωχό. Ενδιαφερόμαστε για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους τα λαϊκά στρώματα,  με ανοιχτό το μέτωπο αντιπαράθεσης στην άρχουσα τάξη.

Δε θέλουμε τους εργαζομένους ως εκλογική πελατεία αλλά αγωνιζομένους, «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες» διεκδικητές μιας άλλης κοινωνίας .

ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ…

.. από τον καναπέ και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά ούτε αλιεύουμε ψήφους, γιατί είμαστε «καλά παιδιά» ή γιατί έχουμε καλές δημόσιες σχέσεις  . 

Δεν αλλάζουμε όχθες, ιδέες και παρατάξεις σαν τα πουκάμισα με την ευκολία του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

 Δεν εμφανιζόμαστε ως κομήτες και όψιμοι σωτήρες.

 Δεν είμαστε αναγνωρίσιμοι από τις μικρές οθόνες , τα δημοσιεύματα, τις χειραψίες και τα χειροφιλήματα.

 ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ…

… από την παρουσία μας στους καθημερινούς αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα, στις πορείες του Π.Α.Μ.Ε. στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης για τα εργασιακά δικαιώματα, από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Η. για το χαράτσι, από τον αγώνα ενάντια στη ανεργία στον Ο.Α.Ε.Δ., από την δράση για τις απολυμένες και απλήρωτες εργαζόμενες στον «Αρβανιτίδη», από την διαμαρτυρία  για την αύξηση του τιμολογίου στο νερό, από το άνοιγμα των διοδίων στη Λεπτοκαρυά, ως κατηγορούμενους , γιατί υπερασπιστήκαμε το δημόσιο χαρακτήρα των εθνικών δρόμων και την ελεύθερη κίνηση σε αυτούς. 

Δεν παραβρεθήκαμε στους αγώνες ως επισκέπτες και περαστικοί,  για να μας πάρει η κάμερα.

Πρωταγωνιστήσαμε, τους οργανώσαμε σε βάθος χρόνου, όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις μας, όχι μόνο αντιμετωπίζοντας ευκαιριακά και φιλανθρωπικά τις συνέπειες των προβλημάτων, αλλά αναδεικνύοντας τις βαθύτερες αιτίες τους και προτείνοντας τη μόνη ρεαλιστική λύση, για την οριστική αντιμετώπιση τους: την κατάκτηση της λαϊκής  εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»…

 …δημοτική παράταξη του Κ.Κ.Ε. και συνεργαζόμενων στους Δήμους Κατερίνης, Δίου - Ολύμπου, Πύδνας – Κολινδρού   και στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας .

 Είμαστε παράταξη με ταυτότητα,  καθαρό πρόσωπο και δεν έχουμε ανάγκη από ευκαιριακές,  ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφές που στόχο έχουν την ψηφοθηρία και τη μεταφορά εκλογικής πελατείας.

Δεν ήμασταν αλάνθαστοι , χωρίς κενά και ελλείψεις,  δρόμο όμως δεν αλλάξαμε, βαδίζουμε σταθερά σ’ αυτόν της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν ορκιζόμαστε στο θεσμό της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε στο θεσμικό αλυσοδεμα των Δήμων και της Περιφέρειας με τον «Καλλικράτη».

 Εκεί που οι άλλοι ανακαλύπτουν θετικές πλευρές εμείς λέμε ότι ο «Καλλικράτης»  θωρακίζει την αστική εξουσία σε τοπικό επίπεδο , για να υπηρετήσει τα συμφέροντα τον επιχειρηματικών ομίλων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ…

… που αποκαλύπτουμε τον ταξικό χαρακτήρα της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στη δική μας ανάλυση είναι το μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας στις τοπικές κοινωνίες, η γέφυρα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτήν την ανάλυση  δε θα την ακούσετε από κανέναν εκτός από μας, όχι γιατί είμαστε έξυπνοι ή αλάνθαστοι αλλά γιατί χρησιμοποιούμε εργαλεία ανάλυσης της κοινωνίας από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ…

… διαφωνούν στα δευτερεύοντα και συμφωνούν στα κεφαλαιώδη, γιατί αποδέχονται το υπάρχον θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο όποιο κινείται η Τοπική Διοίκηση… Αποδέχονται την εξουσία των αστών και διαφωνούν στους τρόπους διαχείρισης αυτής της εξουσίας.

 Ταΐζουν με αυταπάτες το λαό ότι μπορούν να δοθούν ουσιαστικές λύσεις προς το συμφέρον του,  μέσα στο πλαίσιο αυτό.

 «ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ;»…

 …μας ρωτούν κάποιοι, όχι καλοπροαίρετα.

Κανείς Δήμος δεν  αυτοδιοικείται  πραγματικά , εντολές εφαρμόζει προς το συμφέρον της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν  έχουν αναπτυξιακή πολιτική, ούτε μπορούν να συντάξουν ένα στοιχειώδη προϋπολογισμό σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και ένα τεχνικό πρόγραμμα υλοποιήσιμο και όχι εικονικό (αν υποθέσουμε ότι θέλει και μπορεί να ιεραρχήσει έργα και λαϊκές ανάγκες). Έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο της Ε.Ε. και του αστικού κράτους.

 Εμείς θέλουμε την τοπική εξουσία πραγματική λαϊκή , που όμως δε μπορεί να υπάρξει μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, γιατί τα εργοστάσια, οι τράπεζες, τα μέσα παραγωγής, δηλαδή τα κλειδιά της εξουσίας, είναι στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας. Κανείς τους δε λέει αυτή την αλήθεια.

Η δική μας λαϊκή αυτοδιοίκηση  προϋποθέτει το λαό , όχι ως θεατή και θύμα, αλλά ως πρωταγωνιστή και αγωνιζόμενο.

Το ξέρουμε καλά, γιατί είμαστε  γνήσιοι κληρονόμοι της λαϊκής αυτοδιοίκησης που κτίστηκε στα βουνά της  αντιφασιστικής Αντίστασης από το Ε.Α.Μ. και κατέβηκε στις πόλεις με την απελευθέρωση.

ΌΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…

… θα είμαστε κι εμείς μαζί του, είτε ως διοίκηση είτε ως αντιπολίτευση. Όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την εξουσία, θα διοικήσουμε μαζί του

Ως τότε, χρησιμοποιούμε την θέση μας στην Τ.Δ. ως εργαλείο, για να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν την πολιτική και να την ανατρέψουμε, να δώσουμε ανάσες στο λαό.

Θέλουμε τους δήμους αγκωνάρι της λαϊκής δράσης,  πομπό αγωνιστικής ανάτασης, οχυρό και βάση της δημοκρατίας και της λαϊκής αντεπίθεσης.

είμαστε η «Λαϊκή Συσπείρωση»…

«Λαοκράτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου