Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Συνδημότες συνδημότισσες

Η δημοτική παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πύδνας-Κολινδρού με την παρουσία της στις δημοτικές εκλογές θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού μετώπου ώστε να εκφραστεί η αντίθεση στις πολιτικές εκείνες που θέλουν να μας καταδικάσουν στη μόνιμη ανεργία και στη φτώχεια.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που αντιστέκεστε στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κομμάτων, των κυβερνήσεων και των δημάρχων που την υπηρετούν.

Σε όλους εσάς που αγανακτείτε με αυτήν την κατάσταση και αγωνιάτε για το μέλλον των παιδιών σας.

Αρκετά πληρώσαμε ως λαός τα ψέματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων του ευρομονόδρομου. Αρκετά ματώσαμε σα λαός για την κρίση τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ένταξη και την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και λέμε πως πρέπει να ενισχυθεί η δύναμη εκείνη που μάχεται αταλάντευτα για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας και τη μοναδική πρόταση για φιλολαϊκή διέξοδο.

Συνδημότες και συνδημότισσες

Είναι ανάγκη μπροστά στην κάλπη να εκφραστεί κατηγορηματικά η αντίθεσή μας σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ανοίγοντας το δρόμο για μια διαφορετική πορεία, αυτή του αγώνα για τα συμφέροντα τα δικά μας, τα λαϊκά, για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και σε τοπικό επίπεδο την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εργαζόμενε, εργαζόμενοι, άνεργες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, μικροί αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται μέσω του Καλλικράτη με το πρόσχημα αποκέντρωσης και της ανάπτυξης μετατρέπουν την περιφερειακή και τοπική διοίκηση σε μεσάζοντα που μεταφέρει περισσότερες δυνατότητες δράσης και κερδοφορίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κεφαλαίου μεγαλώνοντας ταυτόχρονα την εκμετάλλευση των εργαζομένων και φορτώνοντας ακόμα περισσότερα βάρη στο λαό. Η αλήθεια είναι ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν γίνει μηχανισμός (μακρύ χέρι των αστικών κυβερνήσεων) για την άσκηση και εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών που με κεντρικές κατευθύνσεις καθοδηγούνται από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνθήκες Καλλικράτη, παραπλανούν σκόπιμα και κοροϊδεύουν το λαό.

Συνδημότες και συνδημότισσες

Στις εκλογές του Μαΐου οι επίδοξοι διαχειριστές της τοπικής εξουσίας θα χρησιμοποιήσουν διάφορα τεχνάσματα για να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Μασκαρεύονται ανεξάρτητοι υπερκομματικοί νέοι και άφθαρτοι ενωτικοί εκφραστές της αριστεράς. Παρότι η δράση του στήριξε ή ανέχτηκε τις αντιλαϊκές πολιτικές. 

Θα μιλάνε για τοπικές κοινωνίες προσπαθώντας να συγκαλύψουν πως οι συνέπειες των κεντρικών επιλογών επηρεάζουν όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Θα μιλάνε για άλλο «μοντέλο πολιτικής» χωρίς να θίγουν τη μήτρα που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια και εξαθλίωση και δεν είναι άλλη από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης με όποιο μείγμα διαχείρισης και αν επιλέγουν.

Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς. Κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο σου. Πίσω τους είναι κρυμένα κομματικά επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες.
Το ερώτημα είναι: θα τους δώσουμε το πράσινο φως για να συνεχίσουν και να χειροτερεύουν την κατάσταση με την ψήφο μας την αποχή ή το λευκό.

Στην τριετία που πέρασε η διοικούσα παράταξη του δήμου Πύδνας - Κολινδρού έβαλε πλάτες στην πολιτική Ευρωπαϊκής ένωσης και κυβερνήσεων που τσακίζουν το λαό. 

Δε διεκδίκησε την κρατική επιχορήγηση που μας αναλογούσε, αύξησε τα δημοτικά τέλη και τους φόρους στη λογική της ανταποδοτικότητας, αύξησε τα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης με αποτέλεσμα να ανέβει κατακόρυφα το κόστος καλλιέργειας και κτηνοτροφικών μονάδων. 
Βοήθησε να περάσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας. 

Σιώπησε και σιωπά για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα (φωσφογύψος). 

Σιώπησε για τη χωροθέτηση αδρανών υλικών καλύπτοντας ακόμα και εργολάβους ημέτερους που έχουν δημιουργήσει σε όλο το δήμο διάσπαρτες παράνομες χωματερές ακόμη και δίπλα σε οικισμούς (Σφενδάμη - Αιγίνιο - Κολινδρός ή αλλού) αδρανών υλικών και όχι μόνο. 

Σιώπησε για παντελή έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας δημοσίων κτηρίων (σχολικά συγκροτήματα, παιδικοί σταθμοί, κοινοτικά καταστήματα κ.ά.) καθώς και για την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές η άλλη παράταξη του δήμου έβαλε πλάτη και έμμεσα ή άμεσα τις στήριξε, η αντιπαράθεσή τους ήταν είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επιμέρους διαχειριστικά ζητήματα.

Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποίησε συγκρούστηκε και καταψήφισε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και με συνέπεια υποστήριξε τις κινήσεις των πολιτών για τα δίκαια αιτήματά τους.

Με συνέπεια αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των διοδίων. Ακόμη και με τρεις επερωτήσεις μέσα στη Βουλή για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου από βουλευτές του ΚΚΕ. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ διεκδικεί:

  • Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων στη βάση της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή. Απαλλαγή όλων των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.
  • Σύσταση επιπλέον βρεφονηπιακών σταθμών για απορρόφηση όλων των βρεφών των λαϊκών οικογενειών. Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με διεκδίκηση των απαιτούμενων χρημάτων από την πολιτεία ώστε κάθε μάνα να βρίσκει χώρο για το παιδί της χωρίς τροφεία.
  • Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας. Γενναία κρατική χρηματοδότηση για υλικοτεχνική υποδομή.
  • Πλήρης χρηματοδότηση και λειτουργία του κέντρου υγείας με μόνιμο και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προσπάθεια επάνδρωσης σε καθημερινή βάση των αγροτικών ιατρείων και κονδύλια για ιατρικό εξοπλισμό σε αυτά.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου με μόνιμο προσωπικό.
  • Δραστική μείωση των δημοτικών τελών με στόχο την κατάργησή τους. Αύξηση του στόλου των οχημάτων και των κάδων καθαριότητας.
  • Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και πέρασμα των δομών και υπηρεσιών τους στο δήμο. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες του δήμου με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατοχύρωση ενέργειας-μεταφορών-νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχομένων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν και κατάργηση του ΦΠΑ αντιπαλεύοντας την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους. Καθαρό νερό στις δημοτικές κοινότητες που έχουν πρόβλημα με δημιουργία νέων γεωτρήσεων και αντλιοστασίων.
  • Ανάπτυξη και στήριξη του πολιτισμού με επαρκή χρηματοδότηση των πολιτιστικών δομών στο σύνολο του Δήμου.
  • Ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ώστε οι νέοι μας από το σχολείο ακόμη με κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα να αγαπήσουν τον αθλητισμό χωρίς να επιβαρύνεται η λαϊκή οικογένεια.
  • Προστασία του περιβάλλοντος με τη δημιουργία κανονισμού που να προστατεύει και να αναδεικνύει πραγματικά τα προβλήματα. Άμεση απομάκρυνση του ραδιενεργού φωσφογύψου και πλήρης αποκατάσταση του χώρου με χρηματοδότηση της μεταφοράς του από την περιφέρεια και με τη βοήθεια της υπηρεσίας ατομικής ενέργειας.
  • Χωροθετημένοι χώροι για ρίψη αδρανών υλικών με την ευθύνη μεταφοράς του δήμου.

Συνδημότη και συνδημότισσα

Αν θέλεις να αρχίσουν τα πράγματα να αλλάζουν προς όφελος της οικογένειας και των παιδιών σου στις εκλογές του Μαΐου στήριξε την ελπίδα για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση, η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξει ο δρόμος με εσένα, το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Πες δυνατό ΟΧΙ στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Απέρριψε τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που σε παγιδεύουν στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σε οδηγούν στη συναίνεση, στο συμβιβασμό και τελικά στην υποταγή.

Υπάρχει λύση, ελπίδα, προοπτική.

Ψήφισε παντού τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.

Για να έχεις περιφερειάρχη, περισσότερους δημάρχους και συμβούλους που αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα διεκδικούν τα δικαιώματά σου.

Κάνε το βήμα τώρα!

Δώσε δύναμη στη λαϊκή πάλη και προοπτική.

Δώσε δύναμη στη δική σου φωνή.

Ψήφισε για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το Γιάννη Ζιώγα.

Ψήφισε για αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τον Αλέκο Ρούτσα.

Ψήφισε για δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού τον Κώστα Δανιηλίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου